Verdier: Corporate bullshit eller noe som betyr noe?
You are here: Home \ Blogg \ Verdier: Corporate bullshit eller noe som betyr noe?
10 mars 2020 - 13:24, by , in Blogg, Innlegg, No comments

I litt for mange organisasjoner har man brukt tid og penger på å definere verdier som i den daglige driften betyr ingenting. Utover at det tar seg bra ut i markedsføring. Da blir verdiene fort «corporate bullshit».

En sjelden gang møter vi organisasjoner som mener alvor. Som klarer å ta verdiene fra abstrakte begreper, til å faktisk være noe som preger den enkeltes atferd på jobb, de strategiske valgene som blir tatt og hvordan ledelsen fremstår. Hver dag.

Vår kunde Nordlo i Vennesla er et eksempel på en slik organisasjon. En av deres verdier er «Vi jobber sammen«. For å realisere denne verdien trener de systematisk på kommunikasjon og samhandling. Både for å jobbe best mulig sammen internt, men ikke minst for å jobbe godt sammen med kundene. 

I SKAGESTAD+EIKERAPEN har vi tre verdier som vi ønsker skal prege alt vi gjør. Når vi velger å bruke tid på en podcast eller en åpen workshop er det ikke tilfeldig. Det er fordi vi har raushet som verdi. Raushet betyr at vi skal by på vår kunnskap og bidra til å skape engasjement rundt faget vårt.

 


VÅRE VERDIER:

👩‍🎓FAGLIG INTEGRITET

Å jobbe med mennesker i organisasjoner stiller høye krav til kompetanse, profesjonalitet og evne til etisk refleksjon. De valgene vi gjør og de rådene vi gir, kan få store konsekvenser for enkeltindivider. Derfor tror vi at relevant høyere utdannelse, kontinuerlig faglig utvikling og høy etisk bevissthet, er en forutsetning for å kunne gjøre en god jobb.

👉 TYDELIGHET

Noe av det mest verdifulle vi gir deg som kunde er vår tydelighet. Innenfor trygge rammer tror vi at det å utfordre organisasjoner og enkeltpersoner er en nødvendighet for utvikling. Vi vil alltid være tydelige på hva du bør gjøre, hva du ikke bør gjøre, og hvorfor du bør velge det ene fremfor det andre. Å være tydelig på hva vi ikke har kompetanse på, er for oss en del av det å være profesjonell.

🎧 RAUSHET

Raushet handler for oss om å velge å se etter det beste i de menneskene vi møter, samtidig som vi skal utfordre og være tydelige. Det handler også om å bruke vår egen historie, verdier og sårbarhet i møte med mennesker. Gjennom sosiale medier, åpne workshops, Lederpodden, foredrag, kronikker og andre kanaler, deler vi kunnskap og skaper engasjement rundt faget vårt.


 

Hva er deres verdier?
I hvilken grad vil du si verdiene preger dere i det daglige?

Ta kontakt hvis dere ønsker en prat om hvordan dere kan ta verdiene fra ord til virkelighet.

About author:
Tor Åge Eikerapen er psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi. Han jobber til daglig med å hjelpe virksomheter til å bli enda bedre på ledelse, kultur, kommunikasjon og samhandling. Sjekk ut hans Facebook-side om psykologi.

Legg igjen en kommentar