E7: Hvordan lede i storm? Møt Reidar Fuglestad fra SKMU/Kunstsilo
You are here: Home \ Lederpodden \ E7: Hvordan lede i storm? Møt Reidar Fuglestad fra SKMU/Kunstsilo
17 januar 2020 - 11:06, by , in Lederpodden, No comments

Etter 17 år som direktør i Dyreparken takket Reidar Fuglestad ja til jobben som direktør for Sørlandets kunstmuseum i 2017. Hans hovedoppdrag var å realisere de ambisiøse planene for Kunstsilo-prosjektet, som ble initiert av finansmannen Nicolai Tangen. Fuglestad var forberedt på kontrovers knyttet til om han var den rette for jobben, da han hadde så godt som ingen erfaring fra kunstverden.

Det han ikke var forberedt på var den massive motstanden som ble mobilisert fra politisk hold, i sosiale medier og «mannen i gata».  Et annet fenomen han ikke kunne forestille seg kraften i da han tok jobben, var etableringen av Sørlandsnyhetene. En Facebook-gruppe som presenterte seg selv som en alternativ nyhetskilde, som kjørte en systematisk kampanje mot Kunstsilo med mer eller mindre anonyme innlegg.

Det er ikke uvanlig at ledere og politikere blir utsatt for angrep i sosiale medier. Det som var unikt i norsk sammenheng, var at trykket ikke avtok, men bygde seg opp frem mot valget og første spadetak høsten 2019. Motstanden mot Kunstsilo fikk også et dramatisk politisk etterspill, som tok Demokratene og Tverrpolitisk Folkeliste rett inn i bystyret i Kristiansand med henholdsvis 13,5- og 5,5 % oppslutning.

I denne episoden deler Reidar Fuglestad sine erfaringer. Han beskriver hvilke strategier han valgte for å møte motstanden, og hvordan han som leder klarte å stå i stormen, samtidig som han skulle lede det krevende arbeidet med å ta Kunstsilo fra visjon til virkelighet. Han forteller også om hva den negative oppmerksomheten gjorde med organisasjonen og de ansatte. 

🎧Hør Lederpodden her:
iTunes | Android | Spotify

 

LEDERPODDEN
Lederpodden er en podkast om organisasjon og ledelse hvor Tor Åge Eikerapen intervjuer ledere og fagpersoner som har en historie å fortelle. Følg oss på Facebook for å bli oppdatert på nye episoder og relevant fagstoff.

About author:
Tor Åge Eikerapen er psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi. Han jobber til daglig med å hjelpe virksomheter til å bli enda bedre på ledelse, kultur, kommunikasjon og samhandling. Sjekk ut hans Facebook-side om psykologi.

Legg igjen en kommentar