E6: Hvordan skaper du en «kremgod» organisasjonskultur? Med Jan-Erik Narvesen fra Hennig-Olsen IS
You are here: Home \ Lederpodden \ E6: Hvordan skaper du en «kremgod» organisasjonskultur? Med Jan-Erik Narvesen fra Hennig-Olsen IS
10 januar 2020 - 11:27, by , in Lederpodden, No comments

Hennig-Olsen Is har laget Kremen av iskrem siden 1924 og er i dag Norges største iskremprodusent med 1 milliard i omsetning. Utover å lage god iskrem er Hennig-Olsen også kjent for å jobbe aktivt med organisasjonskultur. Selskapet mener at det er en nær sammenheng mellom kultur og i hvilken grad de når sine strategiske mål.

Noe som preger kulturen på is-fabrikken er at de har ansatte fra 25 ulike nasjoner, 40% kvinnelige ledere, og at de jobber systematisk mot rasisme og diskriminering på arbeidsplassen.

I denne episoden forteller HR-direktør Jan-Erik Narvesen om hvordan Hennig-Olsen Is jobber med organisasjonskultur og ledelse. Han deler også konkrete tips om hvordan du som leder kan bidra til å utvikle den kulturen dere ønsker.

🎧Hør Lederpodden her:
iTunes | Android | Spotify

 

LEDERPODDEN
Lederpodden er en podkast om organisasjon og ledelse hvor Tor Åge Eikerapen intervjuer ledere og fagpersoner som har en historie å fortelle. Følg oss på Facebook for å bli oppdatert på nye episoder og relevant fagstoff.

About author:
Tor Åge Eikerapen er psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi. Han jobber til daglig med å hjelpe virksomheter til å bli enda bedre på ledelse, kultur, kommunikasjon og samhandling. Sjekk ut hans Facebook-side om psykologi.

Legg igjen en kommentar