E05: Hvordan skaper du en effektiv ledergruppe? Med Henning Bang
You are here: Home \ Lederpodden \ E05: Hvordan skaper du en effektiv ledergruppe? Med Henning Bang
Henning Bang
10 desember 2019 - 22:29, by , in Lederpodden, No comments

🎧Hør Lederpodden her:
iTunesAndroid | Spotify

Du kan bli bedre kjent med Henning på Lederprogrammet. Oppstart i august 2020. Mer info: lederprogrammet.no

Formålet med en ledergruppe er at den skal bidra til at organisasjonen når sine mål. Ledergruppen skal bidra til en merverdi, de skal skape noe som ikke hadde blitt skapt hvis gruppen ikke eksisterte. Dessverre er det mange ledergrupper som ikke fungerer godt nok til å skape en så høy merverdi som de kunne ha gjort.

Årsakene kan være mange. For eksempel at lederne ikke har et omforent syn på hva de skal oppnå, gruppen fungerer i liten grad som et team eller at ledermøtene tapper deltakerne for energi – fremfor å bidra til motivasjon og utvikling.

Psykolog Henning Bang er Norges fremste ekspert på ledergrupper. Nylig lanserte han sammen med Thomas Midelfart en oppdatert utgave av ledergruppe-klassikeren fra 2012: Effektive ledergrupper. I denne episoden forteller Bang om hva som er de vanligste utfordringene i ledergrupper – og hva som skal til for å utvikle en effektiv ledergruppe, som bidrar til reell merverdi for organisasjonen de leder.

 

LEDERPODDEN
Lederpodden er en podkast om organisasjon og ledelse hvor Tor Åge Eikerapen intervjuer ledere og fagpersoner som har en historie å fortelle. Følg oss på Facebook for å bli oppdatert på nye episoder og relevant fagstoff.

About author:
Tor Åge Eikerapen er psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi. Han jobber til daglig med å hjelpe virksomheter til å bli enda bedre på ledelse, kultur, kommunikasjon og samhandling. Sjekk ut hans Facebook-side om psykologi.

Legg igjen en kommentar