E4: Hvordan si opp 3200 kollegaer på en anstendig måte?
You are here: Home \ Lederpodden \ E4: Hvordan si opp 3200 kollegaer på en anstendig måte?
Lederpodden E4
29 november 2019 - 9:30, by , in Lederpodden, No comments

I august 2014 ansatte National Oilwell Varco Norge (NOV) 69 nye medarbeidere og oppturen ville tilsynelatende ingen enda ta. Oljeprisen var allerede på vei ned, men få hadde en anelse om alvoret i krisen som var under oppseiling.

Juni 2015 innkalte ledelsen til et allmøte hvor det ble informert om at 1500 av de da 5000 ansatte ville miste jobben. Det ble starten på en prosess hvor nesten 3500 mennesker ble oppsagt. Dag Nordbø var en sentral mann i denne prosessen i kraft av sin rolle som Direktør for kommunikasjon og lederutvikling.

I denne episoden av Lederpodden forteller Dag Nordbø om hva de tenkte og hva de gjorde, for å sikre en best mulig prosess for de kollegaene som ble rammet av oppsigelse. Det handler om ledertrening, gjennomføring av svært vanskelige samtaler og å forstå det psykologiske aspektet av å gjennomføre store endringer på arbeidsplassen.

🎧Hør Lederpodden her:
iTunes | Android | Spotify

 

 

About author:
Tor Åge Eikerapen er psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi. Han jobber til daglig med å hjelpe virksomheter til å bli enda bedre på ledelse, kultur, kommunikasjon og samhandling. Sjekk ut hans Facebook-side om psykologi.

Legg igjen en kommentar