E25: Hvis autonome team er svaret – hva er spørsmålet? Møt Anna Valland fra Sbanken
You are here: Home \ Lederpodden \ E25: Hvis autonome team er svaret – hva er spørsmålet? Møt Anna Valland fra Sbanken
18 juli 2020 - 6:45, by , in Lederpodden, No comments

Hva er problemet med at beslutninger tas på toppen og sjefen bestemmer? Hva skjer når sjefen blir erstattet med en agil coach?

Fordelene med å jobbe i team er godt dokumentert. Men forskning peker på at hvis du mener alvor og virkelig skal ta ut potensialet som ligger i denne arbeidsformen, må du bryte opp makt-strukturene og gi teamene mer myndighet og ansvar.

Sbanken er kjent for å være blant landets mest innovative banker. De eksperimenterer ikke bare med teknologi – men også med hvordan de kan organisere arbeidet, for å legge til rette for at hver enkelt kan være den beste utgaven av seg selv på jobb. Noe de tror gjør dem i stand til å gjennomføre endringer og innovasjon – kjappere og bedre enn de tradisjonelle hierarkiene.

Stikkordene er smidighet og indre motivasjon,

🎧 Hør Lederpodden her:
iTunes | Android | Spotify

Lederpodden presenteres av Lederprogrammet 2020 – et digitalt 12-ukers lederprogram

LEDERPODDEN
Lederpodden er en podkast om organisasjon og ledelse hvor Tor Åge Eikerapen intervjuer ledere og fagpersoner som har en historie å fortelle. Følg oss på Facebook for å bli oppdatert på nye episoder og relevant fagstoff.

Referanser:

https://www.sintef.no/siste-nytt/forskere-prisbelont-for-digital-suksessoppskrift/

https://www.evetro.com/blog/autonomous_teams/

About author:
Tor Åge Eikerapen er psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi. Han jobber til daglig med å hjelpe virksomheter til å bli enda bedre på ledelse, kultur, kommunikasjon og samhandling. Sjekk ut hans Facebook-side om psykologi.

Legg igjen en kommentar