E23: Den mørke siden av hjemmekontoret
You are here: Home \ Lederpodden \ E23: Den mørke siden av hjemmekontoret
30 juni 2020 - 17:50, by , in Lederpodden, No comments

I begynnelsen av juni annonserte Sigve Brekke i Telenor, at alle selskapets ansatte nå kan velge fritt hvor de vil jobbe. Fri bruk av hjemmekontor ble lansert som noe helt nytt – til tross for at Telenor i likhet med mange andre har tilbudt hjemmekontor siden starten av 2000-tallet. Same shit new wrapping?

Det som er nytt post covid-19 er at virksomheter gjør offensiv bruk av hjemmekontor til en del av sin strategi. Den uttalte motivasjonen er forebygging av smitte og mer fleksibilitet for de ansatte. Men det vil være naivt å tro at reduserte kostnader til leie av kontorlokaler – ikke spiller en avgjørende rolle.

Fordelene ved hjemmekontor er åpenbare, både fra arbeidstaker- og arbeidsgivers perspektiv. Men hva er den mørke siden av hjemmekontoret? Hva skjer når ledelsen har mer eller mindre uttalte forventninger til at vi tilbringer arbeidsdagen hjemme? For de fleste går det veldig bra. Men ikke for alle. Stikkordene er avhengighet, psykisk uhelse, paranoia og rollekonflikt. Bli med inn i den mørke siden av hjemmekontoret.

 

🎧 Hør Lederpodden her:
iTunes | Android | Spotify

Lederpodden presenteres av Lederprogrammet 2020 – et digitalt 12-ukers lederprogram

LEDERPODDEN
Lederpodden er en podkast om organisasjon og ledelse hvor Tor Åge Eikerapen intervjuer ledere og fagpersoner som har en historie å fortelle. Følg oss på Facebook for å bli oppdatert på nye episoder og relevant fagstoff.

Referanser:
About author:
Tor Åge Eikerapen er psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi. Han jobber til daglig med å hjelpe virksomheter til å bli enda bedre på ledelse, kultur, kommunikasjon og samhandling. Sjekk ut hans Facebook-side om psykologi.

Legg igjen en kommentar